© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

5 jaar cel voor schieten in buik meubelstoffeerder in Veenendaal om kwaliteit meubels

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor het schieten op een meubelstoffeerder omdat hij niet tevreden was over de kwaliteit.

Het slachtoffer, een meubelstoffeerder uit Emmen, kwam op 2 december 2019 samen met een paar familieleden naar Veenendaal om meubels af te leveren bij een klant. Toen ze dat eenmaal gedaan hadden en weer waren vertrokken, zagen ze kort daarna dat de betreffende klant (de verdachte) hen inhaalde en de weg blokkeerde. De verdachte stapte op de kruising van de Brinkersteeg met de Cuneraweg uit zijn auto en schoot direct op het slachtoffer. Die werd hierbij in zijn buik geraakt. Een andere kogel kwam in de deur van zijn auto terecht.

De verdachte heeft op zitting bekend dat hij op het slachtoffer heeft geschoten. Dit deed hij met een vuurwapen dat hij al jaren in zijn auto bewaarde. Volgens de rechtbank was geen sprake van voorbedachte rade en heeft de verdachte zich dus schuldig gemaakt aan poging tot doodslag. Volgens de officier van justitie richtte de verdachte het wapen ook op een tweede persoon, de vader van het slachtoffer. De officier eiste daarom 8 jaar cel voor twee keer poging tot doodslag. Maar de rechtbank gaat hier niet in mee. Uit verklaringen van getuigen blijkt dat niemand heeft gezien dat de verdachte zijn wapen ook daadwerkelijk nog op iemand anders heeft gericht.

Uit psychiatrisch en neurologisch onderzoek komt naar voren dat de verdachte lijdt aan een ziekelijke stoornis die ook invloed heeft op zijn gedrag. Hiervan was ook sprake tijdens het plegen van het strafbare feit. De verdachte wordt door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en zijn familie.