Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel voor vader die doelbewust met zoontje tegen boom reed: ‘ik niks, dan mama ook niks’

Een vader die zichzelf en zijn zoontje van het leven probeerde te beroven door tegen een boom te rijden, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en een rijontzegging van 10 jaar.

Het ging op 17 juni 2017 mis toen het destijds 10-jarige zoontje bij zijn vader in de auto moest stappen. De jongen zou naar eigen zeggen daarvoor al door hem in zijn gezicht zijn geslagen. Ondanks het feit dat de 37-jarige man geen rijbewijs had en onder invloed was van alcohol, is hij met hoge snelheid over een weg met aan de zijkant van die weg bomen gereden. Hij heeft daarbij geroepen dat hij zichzelf en zijn zoon dood zou gaan rijden. De auto schampte eerst een markeerpaaltje, een lantaarnpaal en een boom en klapte vervolgens frontaal tegen een andere boom. Beiden raakten hierdoor ernstig gewond en de jongen is 5 jaar na dato nog steeds niet geheel hersteld.

De man ontkent dat hij het ongeluk opzettelijk zou hebben veroorzaakt. Zijn zoon verklaarde echter dat nadat zijn vader hem had geslagen, hij voorin in de auto moest gaan zitten terwijl hij achterin de auto wilde gaan zitten. Zijn vader zou ook hebben gezegd ‘ik niks, dan mama ook niks’, en ‘dat hij zich kapot zou rijden met zijn zoon erbij’.  Het gerechtshof Den Bosch heeft de man schuldig bevonden en veroordeeld tot een celstraf en rijontzegging. Het is een hogere straf dan de rechtbank had opgelegd, van 3 jaar cel en 4 jaar rijontzegging.