Een man heeft vijf jaar cel gekregen omdat hij een 12-jarig meisje heeft verkracht. Dat deed hij in 2015 in het toilet van de trein tussen Zwolle en Nijmegen.

Het slachtoffer had samen met een vriendje afgesproken met de 23-jarige verdachte uit Vleuten afgesproken. Ze hadden elkaar via social media leren kennen maar al snel na aankomst stuurde de man de jongen weg en trok hij het meisje het toilet van een trein in.

Daar werd ze onder bedreiging van een mes verkracht. Na de verkrachting ging de man weg en liet het meisje alleen achter. Uiteindelijk durfde ze pas in Nijmegen uit te stappen. De verdachte ontkent dat hij het meisje heeft verkracht en volgens hem zou er sprake zijn van vrijwillige seks.

De rechter veroordeelde de man tot vijf jaar cel voor de verkrachting en het maken en bezit van kinderporno. Bij hem werden foto’s gevonden waarop te zien is hoe hij seks heeft met een meisje van 14. De man was niet aanwezig bij de rechtszaak en zit volgens zijn ouders in Spanje waar hij aan het werk is in een restaurant.