© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

50K uitgeloofd voor gouden tip verdachte ‘James’ gezocht voor schietpartij in metro New York

De politie van New York is in verband met de schietpartij in een metrostation op zoek naar een 62-jarige man.

Het gaat om de 62-jarige Frank James meldt een woordvoerder van de politie. Het gaar om een ‘person of interest’. Of diegene ook betrokken was bij de schietpartij wordt onderzocht. De politie vermoedt niet dat er sprake is van een terroristisch motief. Er is een beloning uitgeloofd van 50.000 dollar die leidt tot de aanhouding van de gezochte James.

Uit zijn activiteit op social media blijkt dat de man dakloos is. De politie vond op de plaats delict een creditcard waarmee James een vrachtwagen heeft gehuurd die gelinkt wordt aan de schietpartij. Het voertuig werd dinsdag gevonden langs een drukke weg in Brooklyn. De vrachtwagen werd dinsdag in de loop van de dag gevonden langs een drukke weg in Brooklyn. De politie vond de sleutels op de grond in het metrostation.

De schutter sloeg dinsdag toe in een metrostel die hij hulde in rook en vervolgens het vuur opende. De man deed net voor het schieten een gasmasker op. De metro arriveerde net op het station 36th Street nabij Sunset Park in Brooklyn. Zeker tien personen werden geraakt door kogels en in totaal raakten 29 personen gewond bij het incident.

Volgens de politie loste de schutter tientallen schoten, 33 in totaal. Niemand verkeert in levensgevaar door de schietpartij. In het metrostation is later een halfautomatische vuurwapen, lege magazijnen, een bijl en benzine aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen en de politie heeft sporen veiliggesteld.