De Ierse autoriteiten lopen ruim 50 miljoen aan in beslag genomen bitcoins mis na het verliezen van een vishengel van een crimineel.

De verdachte zou enige tijd terug zijn aangehouden voor drugsbezit in verband met een lopend onderzoek naar mogelijke drugshandel. Na de aanhouding liet zijn huisbaas zijn woning leeghalen waarbij een koffer met hengels naar de stortplaats werd gebracht. Later bleek er iets erg waardevols te zitten in de koffer.

De Criminal Assets Bureau (CAB) had bij de actie beslag gelegd op 6000 bitcoins met een waarde van rond de 53,7 miljoen euro. Probleem alleen is het feit dat de toegangscodes voor de twaalf wallets met elk 500 bitcoins zaten verstopt in de koffer met hengels. Het onderzoeksteam gaat er nu vanuit dat de tientallen miljoenen euro’s aan bitcoins verdwenen zijn.

Het CAB heeft wel beslag weten te leggen op een aantal bitcoins in andere accounts, ter waarde van 1,5 miljoen euro. Daarnaast is 100.000 euro aan contant geld in beslag genomen. De verdachte, Clifton Collins, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar.