De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een celstraf voor het afpersen van Ahold en dreigen met het vergiftigen van producten die in Albert Heijn supermarkten verkocht werden. De afperser eiste bitcoins.

Vanaf 3 november 2016 ontving Ahold meerdere e-mails waarin gedreigd werd met het vergiftigen van producten die in Albert Heijn winkels verkrijgbaar waren. Dit zou Ahold kunnen voorkomen door een groot bedrag in bitcoins over te maken naar een zogenoemde bitcoin wallet. De pakketjes met giftige stof zijn weliswaar verzonden, maar op tijd onderschept. Ahold heeft geen geldbedrag betaald en haar klanten hebben niets van deze dreiging gemerkt, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar opgelegd in de zaak tegen de 23-jarige man die verdacht werd van poging tot afpersing van het Ahold-concern, het maken en/of voorhanden hebben van elektronische bestanden waarmee vals geld kon worden vervaardigd en een oplichting van Apple. De officier van justitie had vier jaar geëist, maar hier is de rechtbank niet in meegegaan.