© OM

57 miljoen euro aan blokken cocaïne gepakt in meerdere containers haven Rotterdam

Douaniers in de Rotterdamse haven hebben meerdere partijen cocaïne met een waarde van ruim 57 miljoen euro onderschept.

De partijen drugs werden gevonden in vier verschillende containers. De eerste drugsvangst werd gedaan tijdens een controle van een lading mango’s. De container was op 17 november met een zeeschip vanuit Brazilië de haven binnengekomen. De mango’s  waren bestemd voor een bedrijf in Bleiswijk. In de container werd in totaal 497 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

In een container met bevroren vis uit Ecuador werd ook drugs gevonden. De lading was op 21 november binnengekomen met een zeeschip. Er bleek 35 kilo cocaïne te liggen. De container was bestemd voor een bedrijf in Spanje. Uit deze container werd in totaal 35 kilogram cocaïne in beslag genomen.  De pakketten waren verstopt bij de koelmotor van de container. De derde onderschepping werd gedaan tijdens een controle van een container uit Brazilië met bevroren lime juice. De lading was op 21 november binnengekomen. De container was bestemd voor een bedrijf in Duitsland. In de container bleek 47 kilo cocaïne verstopt te zitten bij de koelmotor.

De vierde container was eveneens afkomstig uit Brazilië en geladen met bevroren lime juice. De container met lime juice  was afgeleverd bij een bedrijf in de omgeving van Rotterdam. Tijdens de lossing werd een grote beschadiging aan de containervloer gezien en rechthoekige pakketten aangetroffen. Door het bedrijf werden autoriteiten geïnformeerd. In totaal werden er 180 pakketten cocaïne uit de vloer verwijderd.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. De 759 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 57 miljoen euro is vernietigd. De bedrijven in kwestie lijken niets met de drugssmokkel te maken te hebben. Er is verder onderzoek ingesteld naar de drugsvangsten. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

© OM