Auto’s, horloges en cash in beslag bij invallen FIOD in onderzoek fraude met coronasteunmaatregelen

In een onderzoek naar fraude met coronasteunmaatregelen zijn woningen doorzocht en is beslag gelegd op auto’s, horloges en cash.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na aangifte van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO ontdekte meer dan 150 verdachte aanvragen voor het verkrijgen van TVL die in verband gebracht kunnen worden met een 24-jarige Hagenaar, die op 12 oktober is aangehouden. De aanvragen kwamen niet overeen met de omzetgegevens van de bedrijven, zoals die bekend zijn bij de Belastingdienst. Het vermoeden is dat de TVL-aanvragen vals zijn en de omzetgegevens verzonnen om daarmee een maximale vergoeding te verkrijgen.

Na verder onderzoek zijn op 22 november door de FIOD drie mannen ( 30, 37 en 38 jaar) uit Den Haag en Voorburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij fraude met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Alle drie zijn overgebracht naar een cellencomplex in Capelle aan den IJssel. Hun woningen zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, telefoons, bankrekeningen, twee auto’s, horloges en ruim 20.000 euro contant geld.