Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

6 jaar cel en ruim miljoen euro geëist van man uit Utrecht in zaak gedwongen prostitutie

Het OM heeft jaren cel en een miljoen geëist van een man uit Utrecht voor gedwongen prostitutie.

De 32-jarige man hoorde zes jaar gevangenisstraf en in totaal €1.053.000,- aan schadevergoeding tegen zich eisen vanwege gedwongen prostitutie van drie kwetsbare vrouwen. De zaak kwam aan het licht toen een van de slachtoffers op 18 januari 2021 de politie belde en verklaarde dat ze gedwongen werd om in de prostitutie te werken op een adres in Purmerend.

De vrouw meldde ook dat een andere vrouw expliciete foto’s en video’s van haar had en dreigde deze online te plaatsen als ze zou weigeren door te gaan. Later bleek dat deze vrouw ook een slachtoffer was van de 32-jarige man en meer dan een jaar gedwongen werd om in de prostitutie te werken. De slachtoffers werden fysiek en emotioneel mishandeld en de man koos kwetsbare slachtoffers die geen familie hadden om op terug te vallen.

De man dwong de vrouwen om 24/7 te werken en handelingen te verrichten met meer dan 150 mannen per maand. Hij controleerde alles, van het regelen van de woon- en werkruimte tot online advertenties en het innen van het geld dat verdiend werd met prostitutie. De slachtoffers waren sterk afhankelijk van hem en hij maakte hier misbruik van.