Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

6 jaar cel en tbs geëist in hoger beroep tegen verslavingsgoeroe Keith Bakker

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep 6 jaar cel en tbs geëist tegen Keith Bakker voor de verkrachting van een minderjarig meisje.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden toen Bakker het meisje hielp met een eetstoornis. Volgens de officier van justitie tijdens de rechtszaak ging hij ‘gewiekst en manipulatief te werk’. Het misbruik van het destijds 16-jarige meisje begon in 2016 en zou tot in 2018 hebben geduurd. De incidenten vonden plaats in Hilversum, Amsterdam, Londen en Saint-Tropez. Bakker zegt dat de relatie pas begon nadat het meisje 18 was geworden.

Uiteindelijk kreeg de verslavingsgoeroe 4,5 jaar gevangenisstraf opgelegd. In hoger beroep heeft het OM nu 6 jaar cel, tbs met dwangverpleging en een beroepsverbod geëist. De eis was nagenoeg hetzelfde als eerder bij de rechtbank.

Het is niet de eerste keer dat Keith Bakker voor de rechter staat in verband met een zedenzaak. In 2012 werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel wegens verkrachting van drie meisjes. Het OM eiste in die zaak zeven jaar cel wegens misbruikt en verkrachting van negen meisjes en vrouwen. De rechtbank achtte dat in zes gevallen niet bewezen.