Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

6 jaar cel geëist tegen man uit Kerkdriel die kinderen verwekte bij stiefdochters

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 42-jarige man die zijn stiefdochters jarenlang misbruikte. De slachtoffers raakten zelfs zwanger en kregen een dochter.

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 2013 en 2016. In de zomer van 2014 en in het voorjaar van 2015 raakten de stiefdochters zwanger. Beide waren te laat met een abortus en kregen een dochter. Beide baby’s zijn direct in een pleeggezin geplaatst.

Volgens het Brabants Dagblad was de moeder van de meisjes op de hoogte van het misbruik en zou ze zelfs haar dochter hebben willen overhalen om geen aangifte te doen. Uit DNA-onderzoek blijkt dat de stiefvader de vader van de baby’s is. De man ziet niet zoveel kwaad in wat hij deed en zei dat zijn stiefdochters zelf bij hem in bed kwamen liggen.

Het OM heeft zes jaar cel plus tbs met dwangverpleging geëist. Daarnaast moet de verdachte een schadevergoeding aan de twee meisjes betalen. De rechtbank doet op 17 april uitspraak in deze zaak.