6 jaar cel voor man uit Coevorden na verkrachten en zwanger maken 12-jarige stiefdochter

In hoger beroep heeft een man 6 jaar cel gekregen voor het verkrachten en zwanger maken van zijn 12-jarige stiefdochter.

Vanaf februari 2020 werd het meisje ruim een jaar lang in haar eigen slaapkamer misbruikt door haar 43-jarige stiefvader. De man uit Coevorden sloeg toe op dagen dat haar moeder werkte. Hij gebruikte volgens de rechter bewust geen voorbehoedsmiddelen en drong bij haar moeder aan op het gebruik van de pil. Het meisje raakte uiteindelijk zwanger en moest een abortus ondergaan.

Volgens de rechter heeft de man ernstig misbruik gemaakt in het in hem gestelde vertrouwen. Uit psychisch onderzoek bleek eerder dat de man geen last heeft van een stoornis. Omdat de kans op herhaling laag wordt ingeschat, acht het hof een zorg- of behandeltraject niet nodig.

Naast de celstraf van zes jaar heeft de inmiddels ex stiefvader een contactverbod opgelegd gekregen van vijf jaar. Daarnaast moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 15.000 euro betalen. Eerder kreeg de verdachte van de rechtbank vier jaar opgelegd. Het hof is tot een hogere straf gekomen.