© Politie

6 jaar gevangenisstraf na eis van 27 jaar voor liquidatie met 60 kogels en grote wapenvondst Zwolle

De rechtbank heeft Michel B. (46) veroordeeld tot 6 jaar cel na een eis van 27 jaar voor een liquidatie en grote wapenvondst in Zwolle.

De rechtbank heeft B. schuldig bevonden inzake de wapenvondst maar vrijgesproken voor het liquideren van Henk Wolters. Er is een wapen gevonden waarmee het slachtoffer werd doodgeschoten met DNA van de verdachte erop. Desondanks is het scenario van het OM volgens de rechter te speculatief om B. te kunnen veroordelen.

De 46-jarige verdachte werd aangehouden nadat op 8 december 2020 op een bosperceel even buiten Zwolle vijf tonnen met 21 handgranaten, 25 vuurwapens, waarvan 9 automatische wapens, munitie en een geldbedrag van 30.000 euro zijn gevonden. In een van die tonnen zat een vuurwapen waarvan onderdelen te linken zijn aan de moord op Wolters.

Op die onderdelen en op diverse wapens, deksels van tonnen en elastiekjes om geldbundels zijn DNA-sporen en/of vingerafdrukken aangetroffen van de 46-jarige verdachte. De man verklaarde dat zijn sporen daar mogelijk terecht zijn gekomen nadat hij jaren geleden iemand had geholpen bij het schoonmaken en inpakken van wapens. Het OM gelooft zijn verklaring niet en meldt: ‘De wapens, munitie en handgranaten zijn van de verdachte, en alleen van hem.’