© crime-nieuws.nl

600.000 xtc-pillen aangetroffen in verborgen ruimte bij controle Almere

De politie heeft in Almere 600.000 xtc-pillen aangetroffen in een verborgen ruimte.

De vangst werd gedaan nadat er een hit op een voertuig kwam die gelinkt kont worden aan een voertuig op een bedrijventerrein aan de Prieelvogelweg. Toen de agenten arriveerden zagen ze een vrachtwagen uit een pand komen rijden en iemand die mee het terrein afliep. De persoon maakte volgens de politie een gespannen indruk.

Toen de vrachtwagen wegreed met direct hierachter een bestelbusje, besloot de politie beide voertuigen te controleren. ‘De chauffeur gaf een chauffeurspas van iemand anders en vertelde dat zijn vrachtwagen leeg was. Hij deed de laadruimte voor ons open en ik keek in een lege oplegger’, meldt Wim Hoonhout woordvoerder van de politie Midden-Nederland. ‘Ik zag dat het kopschot er afwijkend uitzag. We hebben de binnenkant en de buitenklant aan de voorkant van het laadgedeelte opgemeten en toen bleek dat er tien centimeter aan ruimte tussen zat. Toen ik de planken, die tegen het kopschot aangetimmerd waren, loswrikte en er een plank los kwam, rolden de pillen naar m’n oren.’

Er bleken ongeveer 600.000 xtc-pillen verstopt te zijn in de verborgen ruimte. De drugs zijn in beslag genomen door de politie. Naast de chauffeur zijn nog drie personen aangehouden die in het busje zaten en een verdachte in Zwolle. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.