Een deel van de aangetroffen partij cocaïne. © Politie

600 kilo cocaïne en miljoenen euro’s cash gepakt in woningen Rotterdam na tips

De politie heeft bij doorzoekingen in Rotterdam 600 kilo cocaïne en 2 miljoen euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van tips over mogelijke opslag van drugs in een woning aan de Strevelsweg stelde de politie een onderzoek in. Er werden observaties gedaan waarbij de agenten zagen dat mannen met grote tassen regelmatig de woning in en uit liepen. De verdachten werden gevolgd naar een tweede woning aan de Lange Hilleweg.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november kwam de politie in actie en zijn er invallen verricht in beide woningen. In de woning aan de Lange Hilleweg werd 300 kilo cocaïne gevonden. In het appartement aan de Strevelsweg werd nog een partij van 300 kilo aangetroffen, een vuurwapen en munitie. De partijen cocaïne hebben volgens de politie een straatwaarde van tussen de 18 en 24 miljoen euro.

Een deel van de aangetroffen partij cocaïne. © Politie

Een auto die mogelijk gelinkt was aan de partijen drugs leidde afgelopen woensdag naar een derde woning in de stad. Daar werden een man en vrouw aangetroffen die geld zaten te tellen. De politie nam bijna 2 miljoen euro in beslag. De 36-jarige man en 59-jarige vrouw zijn aangehouden.

Cash aangetroffen bij de inval in Rotterdam. © Politie

Op alledrie de adressen die door de verdachten werden gebruikt, stond niemand ingeschreven. Het ging om woningen voor de verhuur. Spookbewoning is een benaming voor appartementen die niet of nauwelijks bewoond zijn en waar meestal niemand ingeschreven staat, maar waar wél criminele activiteiten plaatsvinden.