Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

‘Zusjes uit Zeeland honderden keren misbruikt door vreemde mannen en stiefvader’

Twee Zeeuwse zusjes blijken honderden keren te zijn misbruikt door vreemde mannen.

de meisjes werden door Pascal P., de vriend van hun moeder, misbruikt en uitgebuit. Eén van de dochters heeft verklaard dat zij vanaf haar zestiende honderden keren is misbruikt door vreemde mannen. Het misbruik vond grotendeels plaats op een parkeerplaats bij de Kreekraksluizen in de gemeente Reimerswaal. Daar bracht P. zijn stiefdochter drie zomers naartoe en liet haar door verschillende mannen misbruiken.

Daarnaast werd het meisje tientallen keren meegenomen naar parenclubs in België waar ze werd misbruikt door meerdere mannen tegelijk. P. zou haar hebben gedrogeerd met GHB en slaappillen. Volgens de dochter, die nu 20 is, is zij zo’n driehonderd keer misbruikt.

Het slachtoffer is volgens haar verklaring vanaf haar achtste misbruikt door P. Op zeker moment zou dit misbruik dagelijks hebben plaatsgevonden. Ook de moeder van de meisjes staat voor de rechter omdat zij het misbruik jarenlang heeft toegestaan. ‘Mijn moeder wist het gewoon’, aldus het slachtoffer. ‘Ze heeft gezegd dat ze er niks aan kon doen om het tegen te gaan. Ze vond het niet leuk.’ De vrouw is zelf ook ook enkele malen meegegaan naar de parenclubs.

Het Openbaar Ministerie verdenkt P. tevens van misbruik van twee andere meisjes, onder wie een vriendinnetje van een van de dochters. De rechtbank doet binnenkort uitspraak tegen Pascal P. en de moeder oor het honderden keren laten misbruiken van de meisjes.