Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

6,5 jaar cel geëist voor 100 kilo cocaïne, 800.000 euro cash en acht doorgeladen vuurwapens

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een hoge celstraf geëist tegen een man voor 100 kilo cocaïne, 800.000 euro cash en acht vuurwapens die in zijn woning werden gevonden. De verdachte was zelf naar de politie gegaan omdat hij ‘vreesde voor zijn leven’.

Dat meldt het OM. De 38-jarige man had zich op 10 november vorig jaar zelf bij de politie gemeld omdat hij naar eigen zeggen ‘vreesde voor zijn leven’. Bij twee doorzoekingen van zijn woning die vervolgens plaatsvonden, trof de politie daar de grote hoeveelheid drugs, vuurwapens en geld aan, deels verstopt in een geheime berging. De straatwaarde van de aangetroffen hoeveelheid drugs wordt geschat op zo’n vier miljoen euro.

Na zijn eerste verklaring heeft de man niets meer verklaard bij de politie. Het OM meldt dat hij géén namen, géén telefoonnummers en géén andere dingen over eventuele mededaders heeft genoemd. De officier van justitie heeft 6,5 jaar cel geëist tegen de verdachte voor drugs- en wapenbezit. De rechtbank doet op 21 juni uitspraak.