© Opsporing Verzocht

Juwelenhandelaar Amstelveen bekent in scène zetten miljoenenroof

De Amstelveense juwelier die aangehouden is voor het mogelijk in scène zetten van een miljoenenroof op zijn bedrijf, heeft bekend.

Dat meldt Het Parool. Begin november belde de juwelier de politie en vertelde dat hij door meerdere daders was overvallen. Hij zou naar eigen zeggen zijn gegijzeld in zijn bedrijf waarna de daders er vandoor gingen met miljoenen aan juwelen.

Beelden van de overval werden onder meer in Opsporing Verzocht uitgezonden. Naar aanleiding van tips werden eerder deze maand twee mannen en een vrouw aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Houten, een 32-jarige Rotterdammer en een 38-jarige vrouw uit Huizen.

De juwelenhandelaar werd op 18 april aangehouden na doorzoekingen in zijn woning en bedrijf. Daarbij zijn onder meer sieraden in beslag genomen. De verzekeringsmaatschappij, die al een groot deel van de zogenaamde schade had uitbetaald, heeft aangifte gedaan van fraude.

De juwelier heeft nu een bekennende verklaring afgelegd en heeft niet langer de leiding over het familiebedrijf. Zijn vader heeft alles weer overgenomen en biedt namens het bedrijf excuses aan, aan alle betrokkenen.