In Vlaardingen is in de nacht van zondag op maandag een 69-jarige vrouw het slachtoffer geworden van een brute overval. De vrouw werd in haar woning gekneveld door twee mannen met bivakmutsen op.

Het slachtoffer was zondagavond thuis aan de Sperwerlaan in haar slaapkamer televisie aan het kijken. De deur stond nog op een kier omdat de kat buiten was. Rond kwart over 12 vloog opeens de tuindeur open en kwamen er twee mannen met bivakmutsen op en handschoenen aan de woning binnen.

De twee overvallers eisten sieraden en geld van de vrouw. De hond kwam in actie en kreeg een schop van de daders en werd opgesloten in een kamer. Eén van de mannen verliet de woning met de pinpas van de vrouw om te gaan pinnen. De andere man bleef achter bij haar om er zeker van te zijn dat ze de juiste pincode had opgegeven.

De man die achterbleef bond de vrouw vast en doorzocht de hele woning op waardevolle goederen. Hij haalde zelfs de ringen van haar vingers. Ongeveer een kwartier later verliet de man de woning. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en vluchtte naar haar buurvrouw.

De daders waren beiden donker gekleed. De ene man was ongeveer 1.90m en had een fors postuur. De andere man was een stuk kleiner, rond de 1.70m en had een dun postuur. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brute woningoverval.