De president van de Haarlemse Hells Angels chapter, Lysander de R. (35), moet zijn opgelegde straf volledig uitzitten. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald.

In april vorig jaar kreeg De R. 30 maanden gevangenisstraf opgelegd voor wapenbezit en mishandeling. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde dat de verdachte zijn straf volledig uit zou zitten omdat hij zowel voor als na zijn veroordeling nieuwe misdrijven zou hebben gepleegd.

Normaal komt een gedetineerde na het uitzitten van twee derde van zijn straf onder voorwaarden vrij. Afgelopen januari werd de kopstuk van de Hells Angels in zijn cel aangehouden bij een gecoördineerde actie tegen de Haarlemse chapter van de motorclub. Hij stond toen op het punt om onder voorwaarden te worden vrijgelaten. Sinds de actie zit De R. in voorarrest.

De president van de Haarlemse chapter wordt samen met acht andere leden van de club en zijn vriendin vervolgd voor onder meer wapenbezit, afpersing, bedreiging en lidmaatschap aan een criminele organisatie.