Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

7 jaar cel voor brute woningoverval in Arnhem waarbij ruim 230.000 euro werd buitgemaakt

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor een brute woningoverval waarbij voor ruim 230.000 euro werd buitgemaakt.

Het 78-jarige slachtoffer stond in 2016 in haar tuin in Arnhem toen twee mannen haar naar binnen sleurden. Ze hebben de vrouw onder andere aan haar haren de trap op getrokken, in het gezicht geslagen, in haar zij geschopt, tape over haar mond geplakt en haar aan een stoel vastgebonden. Ook hebben ze haar bedreigd met een vuurwapen om de codes van de kluis te krijgen. De vrouw heeft nog wel de gezichtsbedekking van een van de daders af weten te trekken en zijn gezicht gezien. Tot slot hebben de daders de vrouw opgesloten in de kelder en zijn vertrokken met een buit van onder meer ruim 200.000 euro aan juwelen.

De 27-jarige verdachte uit Purmerend heeft altijd ontkend betrokken te zijn bij de overval. Hij heeft achteraf wel bekend dat hij de vluchtauto heeft gestolen en dat hij drie keer op ‘voorverkenning’ bij de woning in Arnhem is geweest. Drie anderen zouden volgens hem daarna de overval hebben gepleegd. De rechtbank vindt de verklaringen van de man niet geloofwaardig. De man is veroordeeld tot een celstraf en het betalen van ruim 230.000 euro schadevergoeding.