‘Miljonair’ online zet tieners aan tot moord en belooft miljoenen als beloning

Een tiener in de Verenigde Staten heeft haar vriendin laten vermoorden omdat ze dacht miljoenen dollars te krijgen van iemand die zich voordeed op internet als miljonair.

De 18-jarige Denali Brehmer uit Alaska kwam online in contact met de 21-jarige Darin Schilmiller die zich voordeed als rijk zakenman. Haar online contact vertelde haar dat hij haar zou willen betalen om iemand te verkrachten en vermoorden.

De zeer naïeve en domme Brehmer ging akkoord en nam een vriendin mee naar een buitengebied. Daar werd het slachtoffer vastgebonden en door een vriend van Brehmer doodgeschoten. Via Snapchat deelde ze daarvan beelden met de zogenaamde miljonair. Van een zedendelict bleek geen sprake te zijn.

Het lichaam van het slachtoffer, de 19-jarige CeeCee Hoffman, werd twee dagen later in een rivier gevonden. Bremer kwam al snel in beeld als verdachte waarna de politie ook beelden aantrof van de moord. Naast de vrouw zijn nog vier vrienden aangehouden die zouden hebben geholpen bij het misdrijf. Ook de zogenaamde miljonair is opgepakt.

De verdachten riskeren elk 99 jaar gevangenisstraf voor de moord. De vader van het slachtoffer vertelde dat zijn dochter dit niet had verdiend en dat ze alleen maar vrienden wilde zijn met de verdachten.