7 jaar cel voor doodsteken vriend na ruzie om uitgeleende Playstation controller

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 7 jaar cel voor het doodsteken van een vriend na een ruzie om een Playstation controller.

De 20-jarige Vlaardinger had op 30 september 2020 afgesproken met zijn 17-jarige vriend op de parkeerplaats van een supermarkt. Daar escaleerde volgens de rechtbank de ontmoeting zodra de verdachte zijn auto uitstapte. Bij de ruzie die daarop ontstond raken zowel de verdachte als het slachtoffer gewond. Het slachtoffer overlijdt kort daarna.

De rechtbank acht bewezen dat de man de mes bij zich had toen hij arriveerde op de parkeerplaats en met het wapen in zijn handen uit de auto is gestapt. Daardoor heeft hij willens en wetens de kans aanvaard dat het slachtoffer om het leven zou kunnen komen.  Een beroep op noodweer of noodweer exces slaagt niet. De verdachte had er namelijk ook voor kunnen kiezen om van de afspraak af te zien en hij heeft ook de aanval zelf ingezet.

De verklaring van de verdachte, dat hij eerst door het slachtoffer is gestoken en vervolgens een mes van hem heeft afgepakt waarmee hij zichzelf heeft verdedigd, wordt als ongeloofwaardig verworpen, hoewel ook het slachtoffer een mes bij zich had. Er is een gevangenisstraf van zeven jaar opgelegd voor de dodelijke steekpartij om een uitgeleende Playstation controller.