© crime-nieuws.nl

Miljoen cash, horloges en tasjes gepakt bij invallen criminele organisatie Antwerpen

In Antwerpen zijn invallen verricht en bijna een miljoen euro cash in beslag genomen in een onderzoek met informatie uit Sky ECC berichten.

Tijdens het onderzoek naar de versleutelde Sky ECC berichten kwam een organisatie in beeld bij de recherche. De criminele organisatie kon door de politie verder in kaart gebracht worden en zou geleid worden vanuit Dubai. Het onderzoek bracht volgens een woordvoerder een duidelijke en uitgelijnde structuur aan het licht, waarbij de organisatie zich zou hebben bezig gehouden met de invoer van grote partijen drugs, voornamelijk via de haven van Antwerpen, en het witwassen van crimineel verkregen vermogen. De organisatie zou voor minstens 15 miljoen euro hebben verdiend over een periode van anderhalf jaar.

Op dinsdag vielen agenten binnen in 21 panden in Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Kapellen, Mortsel, Oud-Turnhout, Turnhout, Waasmunster en Wilrijk tot gevolg. Ook enkele garageboxen werden doorzocht. Er zijn vier personen aangehouden. Het zou gaan om de financiële tak van de organisatie.

Bij de huiszoekingen werden diverse geldtelmachines en een vacuümmachine aangetroffen, alsook gps-trackers en jammers. Verder werd er, op twee verschillende adressen, eenzelfde werkkoffer aangetroffen vol met cash. Het ging om meer dan 900.000 euro. Verder is er beslag gelegd op diverse luxe goederen, zoals handtassen, horloges en auto’s. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.