© crime-nieuws.nl

7 jaar cel voor maken drugsketels gebruikt bij productie in drugslabs door heel Nederland

Een verdachte heeft van de rechtbank een gevangenisstraf van 7 jaar opgelegd gekregen voor het maken van drugsketels voor drugslabs.

Op 29 juni 2021 werden twee mannen aangehouden bij een actie van de politie. Agenten vielen die dag binnen in verschillende panden in verband met een lopend onderzoek. Het ging om woningen en bedrijfspanden van de 55-jarige man in het Utrechtse Elst en Veenendaal en het bedrijfspand van de 41-jarige man in Kootwijkerbroek.

Uit het onderzoek van de politie kwam naar voren dat de 55-jarige man in verband kon worden gebracht met de productie van drugsketels voor meerdere drugslabs die door het hele land waren opgerold. Daarnaast werd hij verdacht van het witwassen van meerdere auto’s, geldbedragen en een chalet en van deelneming aan een criminele drugsorganisatie.

De rechtbank veroordeelt de 55-jarige man uit Overberg tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor het maken van de drugsketels, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De andere man is veroordeeld tot 4 jaar voor het fungeren als tussenpersoon bij de verkoop van de drugsketels, het voorhanden hebben van goederen en chemicaliën die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs, het bezit van cocaïne, het exploiteren van een amfetaminelaboratorium en witwassen.