Nieuwe beelden Bolle Jos. © OM

Nieuwe beelden vrijgegeven van gezochte (vermeende) drugsbaas ‘Bolle Jos’

Politie en justitie hebben nieuwe beelden gedeeld van de gezochte (vermeende) drugsbaas ‘Bolle’ Jos Leijdekkers.

De 31-jarige Joseph Johannes Leijdekkers wordt internationaal gezocht door justitie in verband met grootschalige drugssmokkel en handel in cocaïne en witwassen. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte betrokken zou zijn bij de smokkel van duizenden kilo’s cocaïne en het witwassen van tientallen miljoenen euro’s en honderden kilo’s goud. Ook kwam hij in beeld in de zaak rond de verdwijning van de Amsterdamse Naima Jillal. Er zijn foto’s opgedoken waarin ze gemarteld te zien zou zijn en de recherche denkt dat de vrouw inmiddels is overleden. Veel bewijs tegen Bolle Jos komt uit onderschepte Sky ECC pgp-berichten.

Het Openbaar Ministerie heeft op 3 mei 2022 de 31-jarige Jos (Joseph Johannes) Leijdekkers op de Nationale Opsporingslijst (NOL) en de ‘EU Most Wanted List’ geplaatst en diezelfde dag werden er twee oude foto’s van Leijdekkers in Opsporing Verzocht getoond. Er is een beloning van 75.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

Na het tonen van de foto’s bij Opsporing Verzocht, kwam er een tiental tips binnen over Jos Leijdekkers. Op basis van de tips werd volgens een woordvoerder duidelijk dat hij er nu vermoedelijk anders uitziet en hiervan is een compositietekening gemaakt. Daarnaast heeft de politie beeldmateriaal ontvangen waar Jos Leijdekkers op staat.

Nieuwe compositietekening Bolle Jos. © OM

Leijdekkers, bekend onder de bijnaam Bolle Jos, heeft geen vast woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij verblijft vermoedelijk al langere tijd in het buitenland. Het vermoeden was dat hij zich tot voor kort nog in Turkije bevond. Verder onderzoek heeft geen zicht gegeven op zijn mogelijke verblijfplaats.

© OM
Nieuwe beelden Bolle Jos. © OM