7 miljoen euro aan bitcoins in beslag genomen in onderzoek grootschalige fraude

De Spaanse politie heeft in een onderzoek naar grootschalige fraude voor ruim 7 miljoen euro aan bitcoins in beslag genomen.

Naar aanleiding van meerdere aangiften van gedupeerden die geld hadden geïnvesteerd bij een aantal personen die een hoge rendement beloofden uit de handel in cryptovaluta. Na het overmaken van de investering kregen de slachtoffers nog een tijdje winst overgeboekt maar uiteindelijk lieten de fraudeurs niets meer van zich horen.

Het onderzoek van de Spaanse politie leidde naar meerdere verdachten. Het gaat om vier personen in de leeftijd van 23 tot en met 36 jaar oud afkomstig uit Spanje, Italië en Argentinië. De verdachten zijn vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij de miljoenenfraude.

De politie heeft bij doorzoekingen een grote hoeveelheid bitcoins in beslag genomen. Het gaat om 380 bitcoins die ten tijde van de actie rond de 19.000 euro per stuk waren. Het gaat om miljoenen aan crypto. Het onderzoek naar de fraude en mogelijke betrokkenen is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.