Vrijdag 2 augustus heeft de politie in Amsterdam bijna 700.000 euro in beslag genomen in een onderzoek naar witwassen. Twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van het witwassen van drugsgeld en voorgeleid aan een rechter-commissaris die ze voor veertien dagen in bewaring heeft gesteld.

De aangehouden personen zijn een 38-jarigeman uit Colombia en een 55-jarige man uit Pakistaan. De Colombiaanse verdachte werd vrijdag 2 augustus aangehouden op station Amsterdam Centraal, waar hij op het punt stond een Thalys te nemen naar Parijs. Hij bleek ruim 13.000 euro aan contanten bij zich te hebben.

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 augustus werd in Amsterdan Nieuw-West de tweede verdachte opgepakt. Bij doorzoeking van zijn woning vond de politie een aanzienlijke geldbedrag. In totaal werd er bijna 680.000 euro aan contanten aangetroffen. Het gros van de biljetten bestond uit briefjes van 500 euro die in het normale betalingsverkeer niet of nauwelijks worden gebruikt. Justitie vermoedt dat de man zich bezighield met underground bankieren.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: OM