De pinautomaat die in de nacht van woensdag 31 juli op donderdag 1 augustus werd buitgemaakt bij een ramkraak in Heeze is leeg teruggevonden. Een voorbijganger trof de pin in een bos aan de Somerenseweg in Heeze aan. Dat meldt Omroep Brabant.

Woensdagnacht kwam er rond 02.00 uur melding binnen van een ramkraak op een supermarkt aan de Kapelstraat. Daar is de pui van een winkel geramd met een auto waarna de daders een pinautomaat uit de winkel trokken. Dit deden ze door de pinautomaat te bevestigen aan een lier en gas te geven. Zodoende trokken ze de gehele pin uit de supermarkt waarna ze deze in hun auto laadden en vertrokken met hun buit.

Naar nu blijkt hebben de daders de afgelopen dagen getracht de pinautomaat open te breken en het geld wat erin zit buit te maken. Na de diefstal meldde ING dat de inktbeveiliging af zou zijn gegaan. In de winkel waren ook sporen te zien van blauwe inkt. Volgens een woordvoerder van de ING is het geld daardoor vrijwel onbruikbaar geworden.

Desondanks hebben de daders de afgelopen dagen hun uiterste best gedaan om de pinautomaat open te breken en dat is ze uiteindelijk ook aardig gelukt. Want in een bos aan de Somerenseweg in Heeze werden de restanten van de opengebroken pin leeg teruggevonden. Ook werden twee slijptollen, een hamer, een beitel, een aggregaat, jerrycans en benzine aangetroffen in de directe omgeving. Deze zijn naar alle waarschijnlijkheid gebruikt bij het openbreken van de pin.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl