70 jaar cel voor NL’ers inzake grootschalige drugssmokkel per ambulance

In Groot-Brittannië zijn drie Nederlanders veroordeeld tot zware straffen voor grootschalige drugssmokkel met ambulances. Het drietal kreeg in totaal 70 jaar celstraf opgelegd.

Leonardus B. moet 28 jaar doorbrengen in een Britse gevangenis, Olof S. 24 jaar en Richard E. verdwijnt voor 18 jaar achter de tralies. Dat heeft een Britse rechter vrijdag jongstleden bepaald.

De drie smokkelaars werden afgelopen juni gepakt toen ze per veerboot naar Groot-Brittannië waren gegaan. In de buurt van Birmingham werden ze gecontroleerd en gepakt met een grote hoeveelheid drugs. In de ambulance werd 193 kilo cocaïne, 74 kilo heroïne en twee kilo xtc gevonden en in beslag genomen. De drugs zouden een waarde van om en nabij de 53 miljoen euro hebben gehad.

De smokkelaars zouden de trip vaak hebben gemaakt in de afgelopen maanden. De politie denkt dat ze met de smokkel meer dan een miljard pond aan drugs hebben gesmokkeld. De mannen gingen zo geraffineerd te werk dat ze zelfs patiënten inhuurden om geloofwaardig over te komen.