Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Vrijspraak voor agent inzake diefstal blokken cocaïne uit politiedepot

Een voormalig medewerker van de politie is afgelopen week vrijgesproken inzake de diefstal van ruim 9 kilogram cocaïne en 700 gram heroïne uit een politiedepot in Amsterdam.

Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs dat de oud-politieagent de drugs ook daadwerkelijk heeft gestolen. De diefstal vond plaats in maart van dit jaar. De verdachte werkte op dat moment bij het depot in Amsterdam waar hij een administratieve functie had.

De man is wel veroordeeld voor witwassen. Daar kreeg hij een taakstraf van 180 uur voor. De voormalig agent leefde boven zijn stand en deed uitgaven die hij niet met zijn inkomen kon verklaren. Zo kocht hij een Mercedes-Benz SLK 350, een Smart Roadster en een stacaravan. Daarnaast ging hij geregeld op vakantie naar Spanje en Griekenland en betaalde dure etentjes voor vrienden.

De oud politieagent verklaarde hierover dat hij in vijftien jaar tijd ruim 145.000 euro heeft verdiend door zijn stiefzus te helpen in haar restaurant. Van dat geld zou hij de voertuigen en vakanties hebben bekostigd. Zijn stiefzus ontkent dat ze hem ooit heeft betaald voor zijn hulp.