© Crime-Nieuws.nl

8 jaar cel voor duizenden kilo’s cocaïne, vuurwapens en 11 miljoen cash gepakt bij inval De Kwakel

De rechtbank heeft 8 jaar cel opgelegd voor duizenden kilo’s cocaïne, vuurwapens en 11 miljoen cash in een woning in het Noord-Hollandse De Kwakel.

Agenten vielen eind juni het pand binnen in verband met een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Tijdens de doorzoeking bleek er een enorme hoeveelheid cocaïne te liggen. Het ging in totaal om ruim 3000 kilogram met een straatwaarde van circa 200 miljoen euro. Verder lag er verspreid over de woning ook veel cash geld. Na telling bleek het te gaan om ruim 11 miljoen euro aan contanten.

In de woning was de 54-jarige Mike S. aanwezig en is aangehouden. Veel bewijs tegen de verdachte is aangetroffen op een iPod. Daar werden notities ontdekt waaruit blijkt dat S. voor zeker 23 miljoen euro in cocaïne heeft gehandeld. Er bleek verder ook dat er nog zeker 950 kilo werd verhandeld vanuit De Kwakel bovenop de 3000 kilo die werd gevonden bij de inval.

Tegen S. werd door de officier van justitie een gevangenisstraf geëist van 10,5 jaar voor grootschalige drugshandel, witwassen crimineel vermogen en wapenbezit. De rechtbank heeft een gevangenisstraf van 8 jaar opgelegd. De hoeveelheden drugs en geld waren volgens de rechtbank ‘buitensporig’. De drugs zouden van een drugskartel zijn. S. zelf heeft vanaf zijn aanhouding tot de uitspraak niets gezegd en zich beroepen op zijn zwijgrecht.