© Google Maps

Maffioso met levenslange celstraf op de vlucht gepakt door foto op Google Maps

In Spanje is een voortvluchtige maffioso aangehouden door een foto op Google Maps.

Het gaat om de 61-jarige Gioacchino Gammino die in Italië een levenslange gevangenisstraf heeft gekregen voor een liquidatie. De man is een kopstuk van de Stidda, een maffiaclan uit Sicilië, en wist in 2002 te ontsnappen uit de gevangenis. De maffioso wist jarenlang uit handen te blijven van de autoriteiten.

Nu blijkt dat Gammino ondergedoken zat in Spanje. In het stadje Galapagar, ongeveer 40 kilometer van Madrid, werd de voortvluchtige crimineel getraceerd. De politie kwam hem via onder meer Google Maps op het spoor. Uit informatie bleek dat hij vermoedelijk te zien was op een foto op Google. Voor een groente- en fruitwinkel in Galapagar was een man te zien die gelijkenissen vertoonde met de gezochte moordenaar.

Er werd verder onderzoek ingesteld een nabijgelegen Italiaanse restaurant leek een mogelijke link te hebben met de maffioso. Op de Facebook-pagina van restaurant ‘La Cocina de Manu’ werd een foto aangetroffen waarin ene ‘Manuel’ te zien was in een koks outfit. De Italiaanse politie herkende hem aan de hand van een litteken op zijn kin als Gioacchino Gammino.

De Spaanse politie kwam op 17 december in actie en heeft de voortvluchtige crimineel aangehouden. De maffioso was verbaasd en vroeg de agenten: ‘Hoe heb je mij kunnen traceren? Ik heb al tien jaar mijn familie niet gebeld’, aldus Gammino bij zijn aanhouding. Er zijn beelden gemaakt (klik hier) om die te bekijken.

© Google Maps