8 jaar cel voor poging tot moord met handgranaat

De rechtbank Noord-Holland heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar omdat hij in april 2011 in Koog aan de Zaan een handgranaat geplaatst zou hebben onder de auto van een man waar hij een conflict mee had. Het 44-jarige slachtoffer raakte niet gewond bij de aanslag. De verdachte ontkent overigens dat hij iets te maken heeft met de aanslag.

Op 24 april 2011 wilde de 44-jarige man wegrijden in zijn auto, toen de handgranaat ontplofte.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte Van W. een motief omdat hij een conflict had met het slachtoffer. Hij heeft een relatie gehad met de vriendin van het slachtoffer. De verdachte zou al een keer een kopstoot hebben gekregen van het slachtoffer en ook waren de ruiten van zijn woning een aantal keren ingegooid.

Ook is er op het ijzerdraad dat aan de veiligheidspin van de handgranaat zat, een dna-spoor aangetroffen van Van W. Dit dna-spoor moet wel van de dader zijn, want volgens de rechtbank is er geen andere reële verklaring te bedenken van hoe het dna daar terecht is gekomen.

Verdachte Van W., ontkent in alle toonaarden dat hij iets te maken heeft met deze zaak, maar is alsnog veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot moord.