Vrouw uit Den Haag veroordeeld tot 8 jaar cel voor doodsteken man in bed

Een vrouw uit Den Haag is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het doodsteken van haar man in bed.

De 62-jarige vrouw uit Den Haag is veroordeeld voor doodslag op haar echtgenoot tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Dat heeft het gerechtshof Den Haag bepaald.

De verdachte is, nadat zij eerder in de slaapkamer was mishandeld door haar man, naar de keuken gelopen. Hier heeft zij een mes gepakt waarmee zij is teruggegaan naar de slaapkamer. Met het mes heeft de verdachte het slachtoffer, dat in benevelde toestand op bed lag, meerdere keren in zijn bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer is hierdoor komen te overlijden.

Het hof heeft geoordeeld dat de verdachte zich met haar handelen niet heeft verdedigd tegen de eerdere mishandeling, maar dat zij op dat moment zelf de confrontatie met het slachtoffer heeft gezocht. Daarom heeft het hof de hieromtrent door de verdediging gevoerde verweren verworpen. Het hof heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met het feit dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was.

De rechtbank had de vrouw in 2018 eveneens tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie (OM) zijn destijds in hoger beroep gegaan bij het hof tegen het vonnis. Het OM heeft in hoger beroep 9 jaar gevangenisstraf geëist. Onder meer doordat in hoger beroep de redelijke termijn is geschonden, komt het hof tot een lagere straf dan geëist.