Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

8 jaar gevangenisstraf voor doodrijden motorrijders bij verkeersruzie op de A10

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor het doodrijden van twee motorrijders op de A10.

Op 23 december 2018 ontstond er een verkeersruzie op de Ring A10. Die ontstond nadat de man door de motorrijder was afgesneden en daardoor met zijn auto de vangrail raakte. Hierop zette hij de achtervolging in, waarbij de auto en de motor uiteindelijk met circa 110 km/u, in het donker en in de regen, dicht naast elkaar op de rechter rijstrook terechtkwamen.

Op een gegeven moment raakten de twee voertuigen elkaar. De eerste keer wist de bestuurder van de motorfiets dit te corrigeren. Getuigen zagen de auto daarna naar links uitwijken om vervolgens met een ruk naar rechts te gaan en opnieuw tegen de motor aan te rijden. Deze tweede botsing bracht de motorrijder wel ten val. Hij en zijn bijrijdster overleefden deze val niet.

Volgens de 52-jarige verdachte reed hij alleen maar achter de twee aan om zijn schade te regelen. Ook zou hij niet bewust zijn auto naar rechts hebben gestuurd om de motorrijder ten val te brengen. De rechtbank gaat hier niet in mee. Uit verklaringen van getuigen, waaronder die van de dochter van de man, blijkt duidelijk dat hij bewust tot twee keer toe tegen de motor is aangereden. De verdachte kan nog in hoger beroep.