Jaren extra gevangenis voor Benaouf A. door mislukte ontsnapping met helikopter

Benaouf A. moet in verband met een mislukte poging van criminelen om hem met een helikopter te bevrijden uit de gevangenis, vier jaar extra vastzitten.

A. is veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van Najib Bouhbouh in 2012 in Antwerpen. Hiervoor kreeg hij 12 jaar gevangenisstraf opgelegd en zit al enige tijd hiervoor vast. In augustus 2020 zou A. in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating. De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat Benaouf A. zijn volledige straf uit moet zitten.

Op 11 oktober 2017 probeerde een groep mannen uit voornamelijk Amsterdam de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. weg te vliegen vanuit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.

De verdachten zijn na onderzoek van de politie aangehouden en vastgezet. Inmiddels zijn er ook gevangenisstraffen opgelegd voor de mogelijke poging ontsnapping. Benaouf A. heeft altijd ontkend iets geweten te hebben van de ontsnapping.