8 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord op taxichauffeur Eindhoven Airport

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 8 jaar cel voor een poging tot moord op een taxichauffeur op Eindhoven Airport.

De 21-jarige man nam in februari van dit jaar een taxi van Tilburg naar het vliegveld in Eindhoven. Toen hij arriveerde begon de man plotseling in te steken op de chauffeur. Het slachtoffer werd acht keer gestoken met een mes in het achterhoofd en in de richting van zijn nek. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op.

Volgens de rechtbank had de verdachte opzet op de dood van de chauffeur én was er sprake van voorbedachte raad en daarmee van een poging tot moord. De verdachte stuurde de taxichauffeur vlak voor het middaguur een bericht via WhatsApp met het verzoek hem op te halen. Zo’n 2 uur later zocht hij op zijn mobiele telefoon naar ‘in de nek steken met mes’ en ‘messlag in de nek’.

Nadat de taxi daar was gearriveerd, stelde de verdachte een vraag over een looproute. Op beeld van een dashcamera is te zien dat hij vervolgens een mes uit zijn mouw haalt en het ongeveer tien seconden op zijn schoot laat liggen voor hij begint te steken. Hieruit blijkt volgens de rechtbank dat er sprake is van planmatig en bewust handelen.

Uit de beelden blijkt verder dat de verdachte de hele rit ontsnappen was. Daaruit blijkt dat de aanval niet in een gemoedsopwelling plaatsvond. Die scenario en ook andere door de verdediging aangedragen scenario’s wijst de rechtbank van de hand. De man is schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de poging tot moord op de taxichauffeur.