Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Man die 30 jaar cel kreeg voor liquidatie met kalasjnikov in Brunssum op vrije voeten

Een man die veroordeeld is tot 30 jaar gevangenisstraf voor een liquidatie met een kalasjnikov in Brunssum, komt op vrije voeten nu er en nieuwe verdachte in beeld is.

Dat heeft het gerechtshof bepaald. De man komt eerder vrij omdat de opgelegde straf korter gaat zijn dan de tijd die hij al in detentie heeft doorgebracht. Verdachte Sergio K. beweert al sinds zijn aanhouding in 2016 dat hij niet aanwezig was bij de liquidatie. Hij verklaarde dat niet hij maar een andere man betrokken was bij de schietpartij in Brunssum. Uit angst voor represailles richting hem of zijn familie, kon K. zijn naam niet noemen. Ook de schutter heeft aangegeven dat K. niet betrokken was bij de liquidatie maar desondanks werd hij door de rechtbank veroordeeld tot 30 jaar cel.

Vorige maand ging het hoger beroep in deze zaak van start. Op 20 september eiste justitie opnieuw 30 jaar gevangenisstraf tegen de drie verdachten. Een persoon schreeuwde toen een naam in het publiek. Het Hof vroeg of dat de naam was die Sergio niet wilde noemen, waarop de verdachte dat bevestigde. Justitie denkt de echte verdachte te hebben gevonden maar geeft aan dat hij nog niet is aangehouden.

De 30-jarige Sven Prins werd in september 2015 doodgeschoten bij een achtervolging. In zijn auto zat een vriend die de aanslag overleefde. Het motief voor de liquidatie ligt vermoedelijk in een conflict om drugs, maar de politie kon dit nooit bewijzen.