O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

80.000 euro gepakt en beslag op bankrekeningen en woningen in onderzoek hennepteelt

De politie heeft bij de aanhouding van twee mannen en een vrouw inzake witwassen, faciliteren van hennepteelt en illegale handel in wiet, beslag gelegd op onder meer twee woningen en 80.000 euro.

Agenten doorzochten afgelopen dinsdag twee woningen en een bedrijfspand en namen daarbij 80.000 euro in beslag. Daarnaast is er beslag gelegd op verschillende bankrekeningen van de verdachten, twee mannen van 27 en 28 uit Drachten een een 31-jarige vrouw uit Appelscha.

Het onderzoek werd gestart na eerdere aanhoudingen van de 28-jarige verdachte. Eind 2016 hield de politie hem namelijk staande tijdens een verkeerscontrole. Bij die controle troffen de agenten in zijn bedrijfsbus ruim 1 kilo hennep en ruim 1800 euro aan.

Het geld en de bus werden in beslag genomen. De verdachte ging voor verhoor mee naar het bureau. In de periode daarna hield de politie de man aan bij een growshop aan De Roef in Drachten. Hij had toen enkele duizenden euro’s contant geld en enkele grammen softdrugs bij zich.

Volgens de politie zou de man illegale hennepteelt hebben gefaciliteerd en goederen vanuit een growshop hebben verkocht waarvan hij zou hebben geweten dat ze gebruikt worden bij het kweken van wiet.

De verdachten zijn in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte en zijn in afwachting van een eventuele vervolging door het Openbaar Ministerie.