Invallen in woningen en restaurants in onderzoek drugssmokkel en witwassen

De politie heeft deze invallen gedaan in een groot onderzoek naar drugs en witwassen. Met crimineel verkregen vermogen zou er geïnvesteerd zijn in twee restaurants in Amsterdam.

Agenten vielen maandagochtend meerdere panden in onder andere Rotterdam, Amersfoort, Den Haag, Barendrecht, Almere en Amsterdam. Het onderzoek richt zich op verdachten die zich mogelijk schuldig maakten aan voorbereidingen van de invoer van drugs en witwassen.

Het vermoeden bestaat dat grote bedragen, vermoedelijk afkomstig uit de handel in drugs, is geïnvesteerd in twee Amsterdamse restaurants. In totaal zijn acht personen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bij de doorzoekingen is een totaalbedrag van 70.000 euro gevonden en in beslag genomen. In Amersfoort werd een vuurwapen met munitie aangetroffen. Er werd niet alleen gezocht in woningen maar ook in twee restaurants (1 in aanbouw) in Amsterdam en twee horecagelegenheden in Rotterdam.

Vijf verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De andere drie blijven verdachten in deze zaak.