87 miljoen euro aan blokken cocaïne gepakt in containers haven Rotterdam

In de Rotterdamse haven heeft de douane voor 87 miljoen euro aan cocaïne onderschept.

De drugsvangsten werden gedaan tussen afgelopen zaterdag en dinsdag 22 juni bij doorzoekingen. De eerste vondst werd gedaan in een container op één van de terminals. Daar bleek 145 kilo drugs in te zitten.

Op maandag was het opnieuw raak en werden twee partijen cocaïne ontdekt. Het ging om 660 kilo in een container met autobanden afkomstig uit Panama en om 258 kilo in een container met bananen uit Ecuador.

Op dinsdag werden drie verschillende partijen gepakt. In een koelcontainer uit Peru bleek achter de luiken 37 kilo verstopt. Op een opslagterrein met lege containers werd in een koelcontainer 3 kilo aangetroffen en achter het kopschot van een container met passievruchten uit Colombia werden 55 blokken cocaïne en twee halve kilo blokken aangetroffen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs, in totaal 1159 kilo met een straatwaarde van 87 miljoen euro, zijn in beslag genomen en vernietigd.