Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

9 jaar cel en tbs voor vrouw na ‘extreme geweld’ pedojacht in Enschede

De rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot negen jaar cel en tbs voor een poging tot moord bij een pedojacht in Enschede.

De vrouw ging op 1 november 2020 samen met haar 16-jarige zoon en zijn 18-jarige vriend naar de woning van het slachtoffer in een flat in Enschede. Daar werd de man door de jongens aangevallen en geslagen met onder meer een metalen knuppel. De vrouw stak hem ook nog met een mes in zijn rug. Het slachtoffer belandde door het extreme geweld op de intensive care.

Volgens de rechtbank was er sprake van een vooropgezet plan.de vrouw in haar 16-jarige zoon bespraken samen de dood van de man. De 18-jarige vriend was daar niet bij aanwezig en zou op geld uit zijn geweest. Uit het welbewuste en potentieel dodelijke geweld blijkt volgens de rechters dat de drie het plan hadden om de man te doden.

De reden voor het geweld is niet helemaal duidelijk geworden. Wel zou zijn gebleken dat de vrouw met meerdere personen, waaronder haar zoon, had besproken dat zij de man een lesje wilde leren omdat hij volgens haar een pedofiel is. Alle drie de verdachten zijn verminderd toerekeningsvatbaar.

De 36-jarige vrouw moet negen jaar de cel in en daarnaast heeft ze tbs met dwang verpleging gekregen. De twee jongens hebben beide 15 maanden jeugddetentie en jeugd tbs opgelegd gekregen. Het drietal moet de man ook nog een schadevergoeding van in totaal bijna 20.000 euro betalen.