Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

9 jaar cel geëist tegen Amsterdamse drillrapper voor dodelijke ruzie op pier Scheveningen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 9 jaar cel geëist tegen een Amsterdamse drillrapper voor een dodelijke ruzie met een rivaliserende groep Rotterdammers op de pier in Scheveningen.

Volgens het OM heeft de verdachte Tyrece B. zich schuldig gemaakt aan wapen bezit en poging doodslag op de 19-jarige jongen. Verdachte had al een schot gelost en was dus zonder meer van plan dat opnieuw te doen. Nu weigerde zijn wapen – het slachtoffer had geen schotletsel maar overleed alsnog aan de steekverwondingen die hij had opgelopen. Dat het slachtoffer al was gestoken doet niets af aan het feit dat een schot in de rug zou hebben bijgedragen aan zijn dood.

B. was lange tijd ondergedoken en heeft zich later zelf gemeld bij de politie. Dit deed hij live op Instagram. Hiervan zijn beelden (klik hier) gemaakt. Sindsdien zat de drillrapper vast. Andere personen in deze zaak kregen eerder al langdurige gevangenisstraffen opgelegd. De twee mannen die het slachtoffer zouden hebben gestoken kregen 11 jaar cel na een eis van 13 jaar.

In augustus vorig jaar liep een ruzie tussen twee groepen drillrappers uit Rotterdam en Amsterdam uit de hand. De groepen spraken die dag af om elkaar ’te meeten dan gaan we die beef regelen’. De locatie om hun ruzie uit te vechten werd uiteindelijk Scheveningen. Op de pier kwamen de groepen elkaar tegen en kwam het tot een confrontatie.

Een 19-jarige Rotterdammer rent op een gegeven moment tussen de twee verdachte Amsterdammers door. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe zij bewegingen in zijn richting maken. Hij weet nog een trap af te komen maar stort onderaan dodelijk gewond neer met steekwonden in zijn hart en buik. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is later die avond overleden.