VIDEO: Drillrapper gezocht voor dodelijke steekpartij Scheveningen meldt zich live op Instagram bij politie

Beelden van een gezochte Amsterdamse drillrapper die zich meldt bij de politie.

Het gaat om de voortvluchtige Amsterdammer Tyrece B. die door politie en justitie verdacht wordt van betrokkenheid bij het steekincident. Op een video op Instagram is te zien hoe de man een politiebureau binnenloopt om zichzelf aan te geven. ‘Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden’, zegt een van de mannen tegen een agent achter de balie. ‘Dit is de laatste man. Deze gast heeft het lang volgehouden’, zegt een ander persoon.

In augustus vorig jaar liep een ruzie tussen twee groepen drillrappers uit Rotterdam en Amsterdam uit de hand. De groepen spraken die dag af om elkaar ’te meeten dan gaan we die beef regelen’. De locatie om hun ruzie uit te vechten werd uiteindelijk Scheveningen. Op de pier kwamen de groepen elkaar tegen en kwam het tot een confrontatie.

Een 19-jarige Rotterdammer rent op een gegeven moment tussen de twee verdachte Amsterdammers door. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe zij bewegingen in zijn richting maken. Hij weet nog een trap af te komen maar stort onderaan dodelijk gewond neer met steekwonden in zijn hart en buik. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is later die avond overleden.

Op aanwijzingen van getuigen worden de twee 21-jarige verdachten ter plekke aangehouden. Op camerabeelden is te zien hoe zij kort daarvoor iets in een vuilnisbak gooiden. Die wordt doorzocht waarbij een vuilniszak met drie messen wordt gevonden. Bloed van het slachtoffer wordt op twee messen aangetroffen. Op een van de messen zit DNA van een van de verdachten.

Eerder werd al een 20-jarige Rotterdammer veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn rol bij de confrontatie. Hij nam een vuurwapen mee naar Scheveningen en gebruikte als eerste geweld. Voor het doodsteken van het slachtoffer is twee keer 11 jaar cel opgelegd. Alle verdachten inzake de dodelijke drillrap steekpartij in Scheveningen zitten nu vast.