© Twitter

9 jaar voor Amsterdamse crimineel inzake voorbereiden liquidatie na vondst wapenarsenaal bij moeder

Een Amsterdamse crimineel is door de rechtbank veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een liquidatie en zware vuurwapens verstopt bij zijn moeder.

Een arrestatieteam deed op 19 mei 2021 een inval in twee bergingen aan de Nolensstraat in Geuzenveld. Bij de doorzoekingen trof de politie een grote partij vuurwapens aan. Verspreid over drie sporttassen en een vuilniszak zijn vier machinegeweren, onderdelen, munitie, pistolen, gevulde magazijnen en explosieven zoals granaten en springstof gevonden door politieagenten.

Volgens Het Parool worden naast de wapens ook de 26-jarige Najim el A. en Renato ‘Nato’ F. die dag aangetroffen. F. is inmiddels veroordeeld als bestuurder van de vluchtauto van de schutters die crimineel Anis B. wilden liquideren maar zijn vriendin Ayla Mintjes doodschoten. ‘Nato’ was tijdens het in brand steken van de vluchtauto gewond geraakt evenals zijn mededaders. El A. hielp hem zijn brandwonden te verzorgen.

De rechtbank acht al met al bewezen dat Najim el A. een liquidatie aan het voorbereiden was. Bewijs hiervoor komt uit het aangetroffen wapenarsenaal en peilbakens waarmee doelwitten gevolgd kunnen worden. El A. kreeg 9 jaar cel opgelegd. De officieren hadden 10 jaar geëist tegen de man die zij zien als ‘onmisbare schakel’ in voorbereidingen voor ‘ontwrichtend geweld’.