© crime-nieuws.nl

975 kilo BMK voor productie speed (amfetamine) per toeval gepakt in Roosendaal

De politie heeft op een industrieterrein in Roosendaal een grote partij grondstof voor de productie van speed aangetroffen en in beslag genomen.

Surveillerende agenten reden zaterdagavond rond 21.15 uur een rondje over het industrieterrein Majoppeveld-Noord. Bij een van de loodsen brandde de verlichting en stond een roldeur open. Dit trok de aandacht van de agenten. 

Voor het pand stond een vrachtwagen met een oplegger. Toen een man bij de roldeur de politie zag, werd de roldeur snel naar beneden gedaan. Omdat duidelijk werd dat deze man zich betrapt voelde, reden de agenten de politieauto onder het luik zodat hij niet dicht kon. 

Vrijwel direct daarna renden er uit het pand ongeveer vijf personen weg en verdwenen verderop uit het zicht. Eenmaal in het pand werd duidelijk waarom. Er werden honderden kilo’s aan BMK aangetroffen. Deze grondstof voor het produceren van harddrugs is in beslag genomen. 

Naast de 975 kilo BMK troffen de agenten honderden rollen met een exclusieve stof aan. Deze stof wordt gebruikt voor het bekleden van meubels. Deze rollen zijn eerder dit jaar samen met een oplegger gestolen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De recherche doet verder onderzoek.