Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Meerdere personen doodgeschoten bij schietpartij op universiteit VS

Bij een schietpartij op de campus van de University of Nevada in Las Vegas heeft een schutter drie mensen doodgeschoten. Een vierde persoon ligt zwaargewond, maar in stabiele toestand, in het ziekenhuis. De politie heeft de schutter gedood.

De schietpartij begon rond 12.00 uur lokale tijd in een van de gebouwen van de universiteit, waarna ook schoten werden gehoord bij een ander gebouw op het complex. Een grootschalige politieactie volgde, en rond 12.30 uur meldde de politie dat de verdachte was gelokaliseerd en niet meer in leven was.

Er is nog geen informatie vrijgegeven over het motief van de schutter. Een bron bij de politie heeft aan persbureau AP gemeld dat het om een hoogleraar gaat die tevergeefs zou hebben geprobeerd een baan te bemachtigen aan de universiteit.

De schietpartij veroorzaakte paniek onder studenten, die zich verscholen in gebouwen op de campus. Velen sloten zichzelf op in leslokalen. De politie leidde studenten naar buiten met hun handen omhoog.

Het incident had ook gevolgen voor het internationale vliegveld Harry Reid bij Las Vegas, waar vliegtuigen tijdelijk geen toestemming kregen om te landen en andere vluchten vertraging opliepen.

In oktober 2017 werd Las Vegas opgeschrikt door een aanslag op een festival waarbij zestig mensen om het leven kwamen en honderden gewonden vielen. De schutter opende toen vanuit een hoog gebouw het vuur op een menigte.