Tientallen lichaamsdelen in vriezers aangetroffen bij invallen Mexico

In Mexico zijn tientallen lichaamsdelen in vriezers aangetroffen bij invallen.

De politie in de Mexicaanse deelstaat Veracruz heeft een verontrustende ontdekking gedaan nadat ze invallen deden in twee huizen die vermoedelijk in handen waren van ontvoerders.

In de gemeente Poza Rica stuitten agenten op zakken met afgehakte en ingevroren lichaamsdelen van minstens dertien personen, terwijl het aantal slachtoffers mogelijk nog hoger kan zijn. Zes personen zijn gearresteerd in verband met deze schokkende zaak.

De hoofdaanklager heeft laten weten dat de lichaamsdelen nog geïdentificeerd moeten worden, en dat het mogelijk is dat er meer dan dertien slachtoffers zijn. De gouverneur van Veracruz, Garcia, vermoedt dat de gruwelijke moorden voortkomen uit een hevige strijd tussen rivaliserende bendes. Hij legt uit dat kinderen van bendeleden ontvoerd worden door de rivaliserende bendeleden, wat kan leiden tot hun tragische dood. Hoewel het onduidelijk is of dit ook het geval was bij de zaak van de ingevroren lichaamsdelen, benadrukte Garcia dit niet.

Veracruz staat al geruime tijd bekend als een deelstaat waar veel mensenhandel en drugshandel plaatsvindt. Het aantal gewelddadige incidenten is zorgwekkend hoog. Volgens officiële cijfers van de overheid zijn er in de eerste helft van dit jaar alleen al meer dan 400 mensen om het leven gebracht in de regio.

De recente ontdekking van de lichaamsdelen in de vriezers benadrukt de ernst van de situatie en de voortdurende strijd tegen criminaliteit en geweld in het gebied.