Beruchte Marokkaanse drugsbaron gepakt bij actie met 100 kilogram hasj

Ben Slimane – Het duurde even, maar de Marokkaanse autoriteiten hebben een beruchte drugsbaron in Marokko gevangen, nadat er meerdere nationale opsporingsbevelen waren uitgevaardigd voor zijn betrokkenheid bij bezit, handel en distributie van drugs.

Het Koninklijke Gendarmerie-team van Ben Slimane slaagde erin om de dealer in de kraag te vatten tijdens een nachtelijke operatie in het bos van Ain Tizgha.

De gearresteerde dealer werd betrapt met een indrukwekkende lading van 100 kilogram hasj, 30 kilogram tabaksbladeren en 1 kilogram chira. Naast de drugs werden ook scherpe wapens en twee motorfietsen met vermoedelijk vervalste serienummers in beslag genomen.

Al enige tijd stond de verdachte hoog op de lijst van de Koninklijke Gendarmerie van Ben Slimane, en zijn ontsnappingen werden mogelijk gemaakt door een slim netwerk van informanten en voorzorgsmaatregelen.

In afwachting van zijn proces is de drugsbaron in voorlopige hechtenis genomen. De man zit nu vast en riskeert een langdurige gevangenisstraf voor onder meer grootschalige handel in drugs en witwassen van crimineel verkregen vermogen.